Spolorm

SpolormHvad er spolorm?

Spolorm er en 10-30 cm hvid orm som oftest rammer killinger og unge katte, hvor det ses sjældent hos voksne katte. Spolorm ses også hos hunde, hvor det er en meget udbredt diagnose. Her er det meget normalt at din hund på et eller andet tidspunkt i løbet af dens liv vil opleve at have spolorm. Dog er risikoen for at din hund får orm også gevaldigt større, når den er hvalp.

Hvad er symptomerne på spolorm?

- Diarre
- Katten/ hunden taber sig og føler sig træt
- Svaghed
- Tør og kedelig pels
- Host

Hvordan behandles spolorm?

Hvis man blot er opmærksom på disse symptomer og søger til behandling, er spolorm ikke noget man som ejer skal være bange for. Husk på, at det er meget normalt hos både hundehvalpe og kattekillinger.

Hvorfor får katte/hunde spolorm?

Smitte af spolorm ses ofte af at katten/hunden optager spolorme fra byttedyr i naturen. Det skal understreges at æggene hos spolormen udskilles med afføringen hos katten. Herefter kan afføringen så blive indtaget af en mus f.eks. Når katten så har ædt musen vil spolormen blive aktiveret og udbrede sig i kattens tarmkanal.

Hvad er risikoen for at din hund/kat får spolorm?

Risikoen for at netop din hund eller kat får spolorm afhænger meget af dens alder. Hvis du har haft din hund eller kat i mange år f.eks. er risikoen ikke særlig høj, da undersøgelser dokumenterer at hyppigheden ikke er særlig stor hos voksne hunde eller katte. Har du derimod en killing/hvalp er risikoen meget høj.

Hvad du ellers bør vide om spolorm hos hund/kat

Mennesker kan blive smittet af spolorm hos hund/kat, men det er yderst sjældent, at det fører til sygdom. Årsagen til dette er at spolormen ikke vil kunne færdigudvikle sig i mennesker.